Izjemno kakovosten in cenjen japonski zeleni čaj, ki ga imenujejo biserna rosa. V primerjavi s čajem sencha ga pridelajo zelo malo, saj zavzema le odstotek celotne pridelave čaja na Japonskem. Za ta čaj grmičke čajevca v času brstenja popkov za približno tri tedne zasenčijo z bambusovimi ponjavami, tako da se mladi lističi razvijajo v senci. Čaj pridobi intenzivno zeleno barvo in slajši okus. Naš GYOKURO čaj pridobivajo s čajevca sorte ASAHI in zanj oberejo le najnežnejše mlade vršičke, ki jih ročno zvijajo. V njih je zelo veliko klorofila in aminokisline teanin. Čaj prihaja z vrta Sanshu Seicha v prefekturi Kagoshima. Pripravljen čaj je široke arome, izrazito zelen, moten, polnega okusa, bistveno manj trpek kot drugi japonski čaji. Na Japonskem ga pijejo ob posebnih priložnostih, z njim izkažejo pozornost in spoštovanje, ponudijo ga gostom.
Priprava: Žličko čaja prelijete z vročo vodo 50°C - 60°C, pustite stati 1-2 min, precedite in uživajte v čaju.