Izjemno kakovosten in cenjen japonski zeleni čaj, ki ga imenujejo biserna rosa. V primerjavi s čajem sencha ga pridelajo zelo malo, saj zavzema le odstotek celotne pridelave čaja na Japonskem. Za ta čaj grmičke čajevca v času brstenja popkov za približno tri tedne zasenčijo z bambusovimi ponjavami, tako da se mladi lističi razvijajo v senci. Čaj pridobi intenzivno zeleno barvo in slajši okus. Naš GYOKURO čaj pridobivajo s čajevca sorte ASAHI in zanj oberejo le najnežnejše mlade vršičke, ki jih ročno zvijajo. V njih je zelo veliko klorofila in aminokisline teanin. Čaj prihaja z vrta Sanshu Seicha v prefekturi Kagoshima. Pripravljen čaj je široke arome, izrazito zelen, moten, polnega okusa, bistveno manj trpek kot drugi japonski čaji. Na Japonskem ga pijejo ob posebnih priložnostih, z njim izkažejo pozornost in spoštovanje, ponudijo ga gostom.

Priprava: Žličko čaja prelijete z vročo vodo 50°C - 60°C, pustite stati 1-2 min, precedite in uživajte v čaju. 

Sorodni izdelki

    Piškotki za analitiko
    Ti se uporabljajo za beleženje analitike obiskanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
    Piškotki za družabna omrežja
    Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
    Piškotki za komunikacijo na strani
    Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
    Piškotki za oglaševanje
    So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
    Kaj so piškotki?
    S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih