Knjiga Prevare z dietami z malo OH

Knjiga Prevare z dietami z malo OH

Colin Campbell, Howard Jacobson. Testenine redijo! Kruh je slab! Maščobe niso pomembne! Jejte veliko beljakovin! Proč z glutenom! Stročnice niso zdrave! Krompir je strupen! To so najpogostejše mantre zagovornikov diet, ki priporočajo nizek vnos ogljikovih hidratov.
Šifra:
4532
Cena z DDV:
14,81 €
Zaloga
Na zalogi
DODAJ V KOŠARICO

Z zlorabo nadpomenke “ogljikovi hidrati” v isti koš zmečejo krompir in prečiščeni sladkor, belo moko in kvinojo, ajdo in sirup, vlaknine in prečiščeni beli riž.

 

S to prevaro prodajajo svojo “resnico”, svoje knjige, svoje izdelke in svoje licence. 

 

Za še eno prevaro gre: obljuba hitre izgube odvečnih kilogramov ne vsebuje opozorila, da s takšnimi dietami resno ogrožamo svoje zdravje.

 

Zamolčani stranski učinki in nedokazani koristni učinki za zdravje, bodo kmalu zaposlovali sodnike in odvetnike po celem svetu. 


Zakaj tako množično nasedamo tej prevari?

 

Ker ponuja hrano, ki jo že konzumiramo v velikih količinah, in z okusi katere smo načrtno zasvojeni.

 

Kot da bi zdaj uživali malo beljakovin in malo maščob ter preveč celovite rastlinske hrane in je treba to spremeniti.

 

Nič ni bolj daleč od resnice.

 

Ravno hrana z visoko vsebnostjo beljakovin in maščob povzroča največ bolezni in največ debelosti.

 

Refren diet z malo ogljikovih hidratov je že znan: Kruh je slab za vas. Maščoba ni pomembna. Ogljikovi hidrati so pravi razlog, da ne morete shujšati.


Svet z malo ogljikovih hidratov, ki ga je ustvaril dr. Atkins, se še naprej širi.

 

Diete z malo ogljikovih hidratov, od South Beach diete do Zone in drugih, milijoni ljudi prakticirajo kot načine za hujšanje.

 

Trženje teh diet se lahko razlikuje, vendar sta vsem skupni dve ključni komponenti: zavračanje ogljikovih hidratov ter poudarek na kalorijah iz beljakovin – ali mesa – in maščobe.

 

Celo najnovejši dietni trend, Paleo dieta, je navzlic svoji osredotočenosti na (do neke mere) celovito hrano samo še ena različica istih strahov pred ogljikovimi hidrati.


V delu Prevare z dietami z malo ogljikovih hidratov dolgoletni vodilni svetovni strokovnjak na področju znanosti o prehrani dr. T. Colin Campbell, soavtor knjižnih uspešnic Kitajska študija in Celota, opisuje, kje in kako se zagovorniki diete z malo ogljikovih hidratov motijo, od kje izvira prepričanje, da so ogljikovi hidrati slabi, in zakaj se ohranja kljub vsem dokazom o nasprotnem.

 

Hrana, ki jo zavajajoče imenujejo “ogljikovi hidrati”, ni vsa sestavljena enako – če jo obravnavamo na tak način, ima to velike neželene posledice za naše zdravje in dobro počutje, povezano s prehrano.


Če razmišljate o dieti z malo ogljikovih hidratov, si najprej preberite to knjigo.

 

Spremenila bo način vašega razmišljanja o tem, kar jeste – in tem, kako bi se morali prehranjevati, da bi dolgoročno shujšali in optimizirali svoje zdravje.

 

Vsebina:
 

Prevare z dietami z malo ogljikovih hidratov

Dodatek: Paleo dieta
Predgovor k Celoti: ponovnemu premisleku o znanosti o prehrani

Knjiga ima 100 strani, format 125 x 185 mm.

Sorodni izdelki

    Knjiga sok zelene
    Sok zelene. Najmogočnejše zdravilo našega časa, ki je pomagalo že milijonom ljudi po vsem svetu.
    Cena z DDV:
    25,00 €
    Knjiga Celostni reiki
    Diane Stein
    Cena z DDV:
    17,11 €
    Knjiga Bojevnica ljubezni
    Knjiga bojevnica ljubezni je čudovita in navdihujoča zgodba o tem, kako smo vsi rojeni bojevniki: močni, mogočni in pogumni; zmožni soočiti se z bolečino in prejemati ljubezen, ki obstaja za vse nas.
    Cena z DDV:
    22,00 €
    Piškotki za analitiko
    Ti se uporabljajo za beleženje analitike obiskanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
    Piškotki za družabna omrežja
    Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
    Piškotki za komunikacijo na strani
    Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
    Piškotki za oglaševanje
    So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
    Kaj so piškotki?
    S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih