Knjiga Presne torte Mihalek
Slaščičarna Mihalek razvija nove sladice za vse, ki jim hrana pomeni več kot zgolj trenutni užitek v sladkanju, Katarina Leskovšek pa njihove skrivnosti predstavlja v 'presnih tortah'.
Katarina Leskovšek, rojena Mihalek, je diplomirana živilska tehnologinja, ki že od mladosti raziskuje alternativne oblike prehrane zase, za svojo družino s štirimi otroki in prijatelje.
V okviru družinske Slaščičarne Mihalek kot pionir v Sloveniji in njeni okolici razvija nove sladice za vse, ki jim hrana pomeni več kot zgolj trenutni užitek v sladkanju. Katarinine presne torte so v kratkem času požele velik uspeh pri strankah v slaščičarni in na njenih delavnicah za pripravo zdravih slaščic.
V želji, da bi dobre in zdravju koristne slaščice pristale na krožnikih čim večjega števila ljudi, je svoja dognanja zbrala v svoji prvi knjigi, ki vsebuje 30 izbranih in preizkušenih receptov za različne okuse in priložnosti. Bistveno sporočilo te knjige je, da nas spodbudi k ljubečemu ustvarjanju in raziskovanju novih in drugačnih pristopov k pripravi hrane ter nam s tem posladka življenje. Pričujoča knjiga nam daje veliko iztočnic, kako lahko brez uporabe pečice pripravimo odlične torte iz surovin z visoko prehransko vrednostjo. Recepti so sestavljeni iz sestavin, ki praviloma ne vsebujejo glutena. To je še posebej dobrodošlo za obolele s celiakijo. V knjigi so na enostaven način predstavljene vse osnovne surovine in postopki priprave pravih užitnih umetnin.