Knjiga Zdravilna kuhinja
Kako lahko pomaga, kar užitnega ponuja narava
Dale Pinnock, prvi zdravilni kuhar v Združenem kraljestvu, v knjigi Zdravilna kuhinja pojasnjuje, da zdravilna moč hrane sega dlje od vitaminov in mineralov, saj vsebuje veliko kompleksnejšo in čudežno skupino bioloških spojin – fitokemikalije, ki delujejo podobno kot zdravilne rastline in celo farmacevtska zdravila, le da brez stranskih učinkov.
Poznavanje rastlinskih učinkovin in zavedanje, da nas narava zdravi prijetno, nas očarata z dejstvom, da je iz najpreprostejših živil mogoče pripraviti obilo zdravilnih jedi. Ko ugotovimo, kaj vsebuje hrana, in razumemo njeno delovanje na telo, da (p)ostane zdravo, stopimo v kuhinjo in si pripravimo zdravilo.
Spoznajte, kakšna hrana najbolj in najbolje vpliva na sposobnost, da ozdravimo. Dale podaja zabavne in okusne recepte, ciljno usmerjene na mnoge današnje kronične bolezni, in svetuje, kako si lahko pomagamo pri težavah s prebavo, boleznih srca in obtočil, težavah z odpornostjo in živčevjem, obolenjih sklepov in kože.