Knjiga Ščepec rešitve - 4. izdaja

Knjiga Ščepec rešitve - 4. izdaja

Sanja Lončar
Pinterest
Šifra:
2709
Cena z DDV:
38,00 €
Zaloga
Ni na zalogi
Obvesti me ko bo izdelek na zalogi:

Trda vezava

 

DUHOVNOST & MODROST, ZNANJA

ZDRAVJE, VADBA & PREHRANA

 

OPIS KNJIGE

 

4. razširjena in dopolnjena izdaja, Zamolčane zdravilne moči začimb

Kaj je novega v prenovljeni in dopolnjeni 4. izdaji Ščepca rešitve?

- Veliko novih receptov

- Novi znanstveni dokazi

- Poglobljena razlaga energijskega delovanja vseh opisanih začimb.

- 20 % več vsebine, na večjem formatu!

 

Še sanja sem nam ne, koliko težav lahko omilimo ali celo ozdravimo s ščepcem začimb, ki jih morda že imamo na vrtu, okenski polici ali v kuhinji. Ali ste vedeli, da že minimalna količina muškatnega oreščka preprečuje nastajanje kariesa, da čaj iz bazilike redči kri vsaj tako učinkovito kot zdravila, da imamo na razpolago vsaj deset začimb, ki uspešno zavirajo razmnoževanje nevarnih bakterij, kot sta E. coli in salmonela, nekatere pa so celo kos bakterijam Helicobacter pylori in bakterijam, odpornim na antibiotike.

Z njimi lahko veliko bolj varno kot s sinteznimi zdravili uravnamo tudi sladkor in holesterol. Moč začimb ni le kozmetične narave. Nešteto resnih znanstvenih raziskav, ki jih predstavljamo v tej knjigi, potrjuje, da so v velikem številu primerov začimbe enakovredne, neredko pa tudi močnejše od sinteznih zdravil, ki so jih testirali vzporedno. Ali ste vedeli, da vsebujeta dva grama cimeta več antioksidantov kot pol kilograma dušenega brokolija? Da 15 gramov peteršilja vsebuje toliko antioksidantov kot dve jabolki? Če torej nimamo veliko prostora, je bolje na vrtu ali balkonu pridelati kakšen gram začimb kot nekaj kilogramov krompirja ali solate.

Z začimbami lahko zmanjšamo tudi potrebo po različnih kemikalijah v hiši. Nekatere uspešno odganjajo muhe in komarje, druge opravijo z molji, tretje preprečujejo nastanek plesni ali jih lahko celo preženejo s stene. In zakaj o vsem tem vemo tako malo? Zakaj danes uporabljamo manj začimb kot kadar koli prej? Zakaj jih je industrija izgnala iz hrane in jih nadomestila s pogosto škodljivimi kemikalijami? Čas je, da tudi na tem področju stopimo korak nazaj (ali naprej) – k sebi in k naravi.

Prihranili si bomo veliko težav in veliko denarja ter si pridobili nova spoznanja o razsežnostih stvarstva, ki nas obkroža.

Sorodni izdelki

    Knjiga Celota: ponovni premislek o znanosti o prehrani
    Colin Campbell, Howard Jacobson
    Cena z DDV:
    24,80 €
    Knjiga Usoda proti svobodni volji
    David R. Hamilton
    Cena z DDV:
    20,00 €
    Knjiga Pogovori z bogom
    Neale Donald Walsch
    Cena z DDV:
    28,00 €
    Piškotki za analitiko
    Ti se uporabljajo za beleženje analitike obiskanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
    Piškotki za družabna omrežja
    Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
    Piškotki za komunikacijo na strani
    Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
    Piškotki za oglaševanje
    So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
    Kaj so piškotki?
    S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih