Knjiga Ozaveščeno prehranjevanje

Knjiga Ozaveščeno prehranjevanje

Nevio Sgherla
Pinterest
Šifra:
3120
Cena z DDV:
29,51 €
Zaloga
Na zalogi
DODAJ V KOŠARICO

Trda vezava

 

OPIS KNJIGE

 

Knjiga Ozavešceno prehranjevanje sodobnemu človeku podaja nov, drugačen vidik o prehranjevanju. V tej knjigi bo vsak, ki ga zanima odgovor na vprašanje, kako živeti zdravo, srečno, kvalitetno in dolgo življenje, našel kaj zanimivega.


IMUNSKI SISTEM

»… 1 bela krvna celica lahko v pičlih 5 minutah uniči 14 bakterij. Če vnesemo v telo 6 čajnih žličk sladkorja, lahko 1 bela krvna celica uniči le 10 bakterij. Če vnesemo 12 čajnih žličk sladkorja, se obrambna moč belih krvnih celic še bolj zniža in je 1 krvna celica sposobna v 5 minutah uničiti le 5 bakterij. Z 18 čajnimi žličkami sladkorja je naš imunski sistem resno ogrožen, naša dobra, bela krvnička lahko v 5 minutah uniči le 2 bakteriji, pri 24 čajnih žličkah sladkorja pa imunski sistem povsem ohromi, saj se 1 bela krvna celica ne zmore več boriti proti nobeni bakteriji …«


SLADKO ŽIVLJENJE

»… Sedaj vemo nekaj več o sladkorju, a ne vemo še vsega: le bori 2 čajni žlicki sladkorja zmedeta in iztirita raven glikemije za približno 7–8 ur in v tem času morajo trebušna slinavka in nadlevične žleze delati prekomerno, da uravnajo raven sladkorja v krvi. Sladkor namreč ne sme prekoračiti določene meje koncentracije, iz tega izhaja, da omenjeni organi morajo opraviti delo in se izrabljajo v meri, ki je v njihovi narava le ta ni predvidela…«


V KUHINJI LAHKO SPREMENIMO BOLEZEN V ZDRAVJE ALI PA ZDRAVJE V BOLEZEN

»… Mikrovalovna pečica, hitra prehrana, neorganska hrana, gensko spremenjena hrana, zmrznjena hrana itd. soproti življenjska hrana. Tega bi se morali zavedati inmorali bi čim prej izločiti umetno hranoin moderno prehrano iz naših jedilnikov ter znovapreiti na pristno kuhinjo. Bodoče generacije so odvisne od nas,zdravje naših otrokje odvisno od tega, kako bomo uspeli spremeniti najprej našo kuhinjo, pozneje pa še šolski sistem. Kuhanje pride pred izobraževanjem, kajti za ohranitev življenja smo prisiljeni jesti…«


MLEKO IN KALCIJ

»… Verovanje, da povzroča pomanjkanje kalcija osteoporozo in da se lahko temu ognemo samo z uporabo mlečnih izdelkov, dobesedno terorizira tiste, ki mleka iz različnih razlogov ne morejo uživati. Na srečo so sodobne raziskave osvetlile, da je v resnici ravno obratno: velike količine mlečne hrane zavirajo absorbcijo kalcija. Da bi dobili potrebno količino kalcija, so koristna polnovredna, neoluščena žita in zelenjava. Absorbcija in delovanje kalcija na kosti potrebujeta posrednika, naj spomnimo na magnezij, ki ga je v žitih in v zelenih in svežih rastlinah zelo veliko. Poleg tega je potreben vitamin D (hormon), ki ga je na naši geografski širini dovolj, le da se izpostavimo sončni svetlobi, da bi lahko naše telo predelalo ta dragoceni vitamin. Za trenutek se utrne misel: od kje dobijo vitamin D živali, ki živijo v rejah, kjer nikoli ne vidijo sončne svetlobe? …«

O MLEKU

»… Skratka, uporabljamo preveč mlečnih izdelkov in dolgoročno to povzroča težave. Višek mlecnih izdelkov teži k temu, da se nalaga na notranje organe, to ustvarja neravnovesje in zdravstvene težave. Višek mleka se lahko nalaga na področju pljuč, pri ženskah tudi na področju dojk. Višek sira se lahko pri moških nalaga na podrocju prostate, na podrocju jajčnikov pa pri ženskah, kar povzroča otrdine …«

V RAZMISLEK

»… Če je danes na svetu toliko ljudi, ki ne prenesejo mleka in njegovih izdelkov, ni to morda zato, ker se je končalo obdobje, ko nas je Mati Narava dojila in je morda prišel  trenutek, ko moramo shoditi sami z lastnimi nogami? …«

ZDRUŽIMO HRANO Z ŽELEZOM S HRANO, KI VSEBUJE VITAMIN C

“… Vitamin C potrebujemo za presnovo in asimilacijo železa. Koristno bi bilo, da vsakič, ko zaužijemo hrano, bogato z železom, zaužijemo tudi nekaj, kar vsebuje vitamin C. Na primer zvarek iz koprive (železo) + zvarek iz šipka (vitamin C). Vitamin C ima protiinfekcijsko delovanje (šipek, črni ribez…). Mit, ki ga moramo podreti, tisti, ki slavi agrume kot sadeže, ki vsebujejo največje zaloge vitamina C, je napačen. V majhnem šopku redkvic je več vitamina C kot v kilogramu pomaranč …”

 

O AVTORJU

 

Nevio Sgherla je pobudnik naravnega prehranjevanja, predavatelj, avtor številnih knjig o zdravem prehranjevanju, mož in oče dveh otrok. Z zdravim prehranjevanjem se je začel ukvarjati leta 1976, ko sta se z ženo Franco približala makrobiotiki. To srečanje ju je pripeljalo do tega, da sta s skromnimi sredstvi in velikim navdušenjem ustanovila študijski center o naravnem načinu prehranjevanja »Centro il Settimocielo« v Trstu. Ustanovljen je bil leta 1981 in deluje še danes.

Avtor je imel že več kot tisoč seminarjev, predavanj in radijskih oddaj. Po naravi je altruist in si vseskozi prizadeva k razkrivanju načel zdravega prehranjevanja, stila življenja, ki je najprimernejši za sodobnega človeka.

Nevio Sgherla o knjigi Ozaveščeno prehranjevanje pravi: »Pričujoča knjiga želi predstaviti tiste teme, ki so, po mojem osebnem mnenju, pomembne za človeka. Upam in želim si, da bi marsikaterega bralca branje vzpodbudilo, da bi se še bolj poglobil v omenjene teme in da bi lahko, potem ko bi vsebino knjige ponotranjil, nekega dne tudi sam poučeval in pisal o tem. Z umirjenostjo in vztrajnostjo lahko pridobimo veliko znanja, brez hitenja in s potrpežljivostjo ga lahko ponotranjimo, umirjeni in močni lahko najdemo način, kako pridobljeno udejanjimo.«

Sorodni izdelki

    Knjiga Dao spolnosti
    Stephen Thomas Chang
    Cena z DDV:
    21,70 €
    Knjiga Iskreno o vzgoji in najstnikih
    Nemočni starši mi pogosto povedo, da imajo visokošolsko diplomo, izpit za avto in različne druge certifikate, le o zdravih principih vzgoje niso prejeli nobenega šolanja.
    Cena z DDV:
    22,00 €
    Piškotki za analitiko
    Ti se uporabljajo za beleženje analitike obiskanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
    Piškotki za družabna omrežja
    Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
    Piškotki za komunikacijo na strani
    Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
    Piškotki za oglaševanje
    So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
    Kaj so piškotki?
    S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih