Spagirika, najstarejša zeliščna tradicija na svetu.

Predstavljam vam spagiriko, najstarejšo zeliščno tradicijo na svetu, ki me je popolnoma prepričala.

 

Procesne faze spagirike, najstarejše zeliščne tradicije na svetu:

  • Cirkulacija v spagiričnem rastlinjaku
  • Spagirično rdeče vino
  • Priprava spagirične tinkture
  • Priprava spagirične tinkture iz popkov rastlin

 

Način izdelave spagiričnih izdelkov v podjetju Erbenobili.

 

Cirkulacija v spagiričnem rastlinjaku

 

Središče podjetja Erbenobili je kozmični rastlinjak piramida, ki velja za pravcat zbiralnik energij, ki sicer običajne aktivne snovi v rastlinah še dodatno potencirajo.

Plod spagirične tradicije – naš kozmični rastlinjak piramida – predstavlja osnovo našega sveta in mejnik v iskanju celovite kakovosti.

Tukaj nam začnejo rastline preko postopka maceracije, ki traja približno 40 dni, »podarjati« svoje aktivne sestavine.

Izraz »dar« je vsekakor primeren, saj rastlina ni podvržena nikakršnemu ekstrakcijskemu stresu, ki ga sicer povzročajo ekstrakcijski stroji, pač pa svoje učinkovine v spagiričnem postopku sprošča povsem mirno, zahvaljujoč energiji ter moči sonca in lune, ki ustvarjata optimalne pogoje za »naravno« ekstrakcijo. V ta namen smo dodali tudi našo frekvenco ljubezni z glasbo 528 DNA, da lahko naše rastline preko celega dne črpajo pozitivno energijo in jo posredujejo v naše zeliščne tinkture.

Kozmični piramidni rastlinjak je opremljen s sistemom za nadzorovanje temperature. Ta omogoča neposreden nadzor temperature in se aktivira takoj, ko ta preseže 37 °C, pri čemer vzdržujemo temperaturo okoli 36,8 – 37 °C, kot je značilno za normalno telesno temperaturo. Pri tem uporabljamo naše steklene posode ‘demižone’, ki vsebujejo sveže rastline in našo raztopino (rdeče vino in spagirični alkohol) in počivajo na rečnem pesku v pogojih nadzorovane temperature in vlažnosti, svetlobe (sončne in lunine) in frekvence ljubezni z glasbo 528 DNA 24 ur na dan. V omenjenih pogojih se v naših steklenih posodah ustvarja t. i. “mikrokozmična cirkulacija”.

Samo v kozmičnem piramidnem rastlinjaku lahko zagotovimo počasno ekstrakcijo, brez stresa in brez poškodovanja naše spagirične tinkture in njenih sestavin, ki predstavljajo pravi vir za človeštvo. Naša metoda se tako močno razlikuje od drugih metod ekstrakcije, pri katerih se uporabljajo stroji za ekstrakcijo in precej višje temperature, ki s pomočjo simulacije naravnih sil omogočajo pripravo tinktur v zgolj 24 urah… Zavedamo se, da človeštvo ne more posnemati matere narave, pač pa nam lahko le ona sama zagotavlja naravno čisto in občutljivo ekstrakcijo za sprostitev vseh njenih aktivnih življenjskih načel. Da se izpolnijo vse zakonitosti narave, pa je potrebnih 40 dni.

Tako pridobljen spagirični eliksir poudarja tradicionalne vrline narave. Spagirični pripravek bo s svojim vonjem, okusom, biokemičnimi sestavinami soli, elementi v sledovih, aktivnimi učinkovinami in barvo »obarval« tudi dušo tistega, ki to potrebuje. Samo pod temi pogoji lahko tinkturo štejemo za spagirično. To je zelo podobno elektro-spagiriki.

 

 

Spagirično rdeče vino

Uporaba vina v terapevtske namene ima svoje korenine v starodavnih časih, številne znanstvene študije pa še danes dokazujejo mnogotere blagodejne učinke vina na naš organizem.

Podjetje Erbenobili uporablja rdeče vino kot ekstrakcijsko topilo v povezavi z etilnim alkoholom v vinu.

Ta tehnika izboljšuje biološko uporabnost rastlinskih kompleksov in spodbuja njihovo največjo aktivnost. Ne glede na vidike, povezane s spagirično tehniko, obstajajo tudi znanstvene razlage o uporabi nekaterih topil, kot sta vino in etanol, ki se v procesu destilacije očistita in pridobita večjo zmogljivost ekstrakcije.

Poleg ekstrakcijskih lastnosti uporabljamo rdeče vino tudi zaradi njegove visoke vsebnosti učinkovin: saharidov (glukoze in fruktoze) in pektina, aromatičnih eteričnih olj; organskih kislin: jabolčne, jantarne, salicilne in vinske; fosforja, kalcija, magnezija, bakra, mangana, železa, natrija, vitaminov A, B1, B2, C in PP.

Olupki grozdnih jagod vsebujejo flavonoide, antociane, resveratrole, tanine in vinski kamen. Semena, t. i. grozdne peške, vsebujejo 8 % olja (s 70 % linolne kisline), 54 % celuloze, 31 % vode (kozmične deževnice) ter tudi škrob, tanin in mineralne soli. Olje, pridobljeno s hladnim stiskanjem semen, vsebuje tudi linolne kisline, bistvene polinenasičene maščobne kisline.

Že iz same analize visoke vsebnosti učinkovin je jasno, da ima ta napitek terapevtske lastnosti.

 

 

Faze priprave za spagirične tinkture iz matične rastline

1. MACERACIJA IN DEKANTIRANJE

Po tem, ko sveži rastlini dodamo naš spagirični etilni alkohol in rdeče vino v pravilnem razmerju, je ta pripravljena za 28-dnevno maceracijo v stekleni posodi (demižonu) znotraj našega kozmičnega piramidnega rastlinjaka. S tem se začne t. i. »mikrokozmična ekstrakcija«. Ta predvideva pridobivanje učinkovin iz rastline pod točno določenimi pogoji temperature, vlažnosti in svetlobe (sonce in luna), h katerim dodamo še energijo glasbe. Samo na ta način lahko zagotovimo, da aktivne sestavine v naših rastlinah niso spremenjene ali uničene.

2. STISKANJE

Po prvi fazi maceracije in dekantiranja v našem kozmičnem rastlinjaku, ki traja 28 dni, ostanke rastlin odstranimo iz raztopine in jih predamo v prvo fazo stiskanja, kjer pretrgamo rastlinska vlakna in sprostimo funkcionalne elemente, še vedno ujete v rastlini.

3. KALCINACIJA

Na tej točki stisnjene ostanke rastlin postavimo v zračno žarilno peč pri 850 °C, da dobimo pepel, ki je še vedno bogat z majhnimi koncentracijami učinkovin, funkcionalnih elementov in mineralnih soli. Ta pepel predstavlja »SPOMIN RASTLINE«. Skozi spagirični proces pepel kristaliziramo, da dobimo soli rastline.

4. CIRKULACIJA

Tako pridobljene soli dodamo in raztopimo v raztopini, dobljeni z maceracijo. Na vrh naše steklene posode postavimo obrnjeno navzdol še eno posodo enake velikosti, tako da se grli posod lepo prilegata druga na drugo. Zapečatimo ju s trakom papirja, namočenega v zmes moke, vode, beljaka in apna, ki se starodavno imenuje “luta modrosti”. Takšno dvojno posodo pustimo v rastlinjaku 12 dni, da se z energijo glasbe ponovno začne »mikrokozmična ekstraktivna cirkulacija«. S tem zadržimo tudi najmanjši del teh aktivnih sestavin, ki bi se s katero koli drugo metodo ekstrakcije zagotovo izgubil. Po zaključku pečat poči, kar pomeni, da je spagirična tinktura pripravljena.

Danes obstajajo podjetja, ki s pomočjo naprav za ekstrakcijo celoten cikel ekstrakcije dokončajo v nekaj urah ali dneh. Ob tem uporabljajo topila, s katerimi lahko aktivne sestavine na hitro izluščijo iz rastline. Druga zatrjujejo, da imajo naprave za spagirično ekstrakcijo s posnemanjem cikla narave. Toda vsi vemo, da človek ne more posnemati narave, saj lahko le narava sama ponuja sončno in lunarno energijo, ki dajeta plemenito energijo za rastline in življenje.

 

Faze priprave za spagirične tinkture iz rastlinskih popkov

Pri pripravi maceratov iz popkov rastlin podjetje Erbenobili poleg upoštevanja francoske farmakopeje, ki zapoveduje različne korake proizvodnega procesa, upošteva tudi starodavne spagirične tehnike maceracije in ekstrakcije.

 

Posamezne faze proizvodnje lahko strnemo kot sledi:

 

1. OBIRANJE, ČIŠČENJE IN DROBLJENJE MLADIH EMBRIONALNIH TKIV

Prva faza postopka vključuje obiranje popkov, poganjkov in koreninic iz izključno nadzorovane pridelave ter rastlin, nabranih v naravi, daleč od virov onesnaženja. Ta prva faza je bistvena, saj zagotavlja popolno odsotnost onesnaževal, kot so pesticidi in težke kovine, ki bi se lahko nabrala predvsem na nediferenciranih delih rastlin. Nato preidemo na drobljenje, ki omogoča trganje rastlinskih vlaken, kar pospeši ekstrakcijo učinkovin za nadaljnjo maceracijo.

2. MACERACIJA

Postopek maceracije je temeljna faza priprave tinktur iz rastlinskih popkov. Začne se s prvo maceracijo z vinskim etanolom in spagiričnim rdečim vinom v stekleni posodi ‘demižon’, ki traja 28 dni. To omogoča popolnejšo ekstrakcijo aktivnih sestavin ali t. i. “mikrokozmično ekstrakcijo”. V obdobju maceracije posodo pustimo v našem kozmičnem rastlinjaku, kjer ji ustrezne svetloba, temperatura in glasba zagotavljajo vitalno energijo. Raztopini, pridobljeni z maceracijo, dodamo mešanico vode in rastlinskega glicerina v enakih delih. Ta postopek spagirične tinkture iz rastlinskih popkov ločuje od vseh drugih maceratov. Grozdni sok namreč našo pripravo obogati s:

– polifenoli,
– antocianini,
– OPC (oligomerni proantocianidini)
– trans-resveratroli,

Omenjeni dejavniki se povežejo z drugimi elementi in zagotavljajo ponovno vzpostavitev fizioloških funkcij organizma popkovnega derivata(gemoterapija), antioksidativen učinek in zmanjšanje poškodb celic, ki jih povzročajo prosti radikali.

3. STISKANJE IN FILTRIRANJE

Nato sta na vrsti hladno stiskanje izvlečka rastlinskega materiala in filtriranje, da bi odstranili ostanek grobih delov v stisnjenem izdelku.

4. INCINERACIJA OSTANKOV PREDHODNO STISNJENIH POPKOV IN KALČKOV

Ostanke popkov, kalčkov in koreninic postavimo v žarilno peč pri 750 °C, da bi pridobili pepel, bogat z anorganskimi snovmi (zlasti minerali), prisotnimi v popkih. Tako pridobljeni pepel raztopimo v vodi; ko zavre, vodo prefiltriramo in še enkrat postavimo v peč, da voda popolnoma izpari. V tej zadnji fazi soli v popkih kristalizirajo. Tako pridobljeni ostanek dodamo raztopini v dvojni stekleni posodi in ponovno vzpostavimo “mikrokozmično ekstrakcijo”. Steklenici zapečatimo s papirnatim trakom, namočenim v zmes iz moke, vode, beljaka in apna. Po 12 dneh zahvaljujoč procesu, imenovanem “cirkulacija”, pečat poči, kar pomeni, da je macerat iz popkov pripravljen. Macerat pustimo stati 40 ur, da se usede, nato pa ga ustekleničimo. Če bi želeli pridelati različne spagirične kombinacije, lahko več maceratov zmešamo skupaj.

Tako pridobljena spagirična tinktura iz rastlinskih popkov je bogata z aktivnimi sestavinami, ki ji ne najdemo v nobenem drugem maceratu.

Redčenju po Hahnemannu (Hahnemann je ustanovitelj homeopatije): osnovni koncentrat tinkture nato razredčimo z novo mešanico alkohola, vode in glicerina v razmerju 1:10 (en del osnovnega koncentrata in 9 delov zmesi vode, glicerina in alkohola) in dobimo macerat s prvim decimalnim redčenjem po Hahnemannu: 1 DH.

 

 

Spagirični izdelki Erbenobili so na voljo tukaj.

Povezane novice

Zelišča za podporo telesu.

Zelišča iz neokrnene narave izpod Krvavca.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obiskanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih