Podroben opis
Ste na nizkohidratni (low-carb) dieti, ne uživate jajc in glutena oziroma se želite zdravo prehranjevati?
Potem vam bo zagotovo všeč mešanica za pripravo low-carb kruha brez jajc, glutena, mleka in kvasa Sukrin Chia Bread Mix s chio in konopljinimi beljakovinami . Čeprav ima ena rezina (40 g) le 1,5 g ogljikovih hidratov, je njegov okus popolnoma primerljiv z običajnim polnozrnatim kruhom. Za razliko od preostalih Sukrin mešanic za kruh Chia Bread Mix mešanica ne vsebuje jajc.
- le 1,5 g ogljikovih hidratov na rezino
- brez jajc, pšenice, glutena, kvasa, mleka in soje
- 18 % prehranskih vlaknin
- enostavna priprava, samo premešate z vodo
- odličen okus in mehka struktura
Priprava:
Priprava kruha je enostavna. Mešanico Chia Bread Mix vsujete v posodo, dodate vodo, počakate pet minut, testo z mokrimi rokami oblikujete štruco (ali več štručk) in spečete. Kruh ostane svež več dni, prav tako ga lahko zamrznete ali popečete v toasterju.
Ena vrečka (250 g) zadostuje za ca. 500 g kruha.
Nasveti: Rezine kruha lahko popečete. Testu lahko dodate zelišča, olive ali posušene paradižnike. Lahko naredite sladko verzijo, tako da masi dodate eno izmed Sukrin sladil ter suho sadje in cimet.
Pomembno je uživanje raznolike in uravnotežene prehrane ter zdrav način življenja. Koristni učinki sestavin v izdelku se lahko izrazijo le, če je njihovo uživanje del zdravega življenjskega sloga.
DEKLARACIJA
SUKRIN CHIA BREAD MIX mešanica za kruh s chio in konopljinimi beljakovinami brez glutena. S sladilom.
Neto količina: 250 g; za ca. 500 g kruha
Sukrin kruh s chio in konopljinimi beljakovinami je med nizkohidratnimi kruhi edinstven. Je odličnega okusa in mehke teksture, ena rezina (40 g) pa ima le 1,4 g ogljikovih hidratov. Mešanica ne vsebuje jajc, pšenice, glutena, dodanega sladkorja, kvasa, mleka in soje.
Hranilna vrednost (100 g pripravljenega kruha): energijska vrednost 682 kJ/164 kcal, maščobe 9 g (od tega nasičene maščobe 0,7 g), ogljikovi hidrati 3,4 g (od tega sladkorji 0,6 g), prehranske vlaknine 18,5 g, beljakovine 9,2 g, sol 0,4 g.
Sestavine: vlaknine iz sladkorne pese, cikorije in graha, Fiberfin odporni koruzni škrob, sončnična, SEZAMOVA in lanena semena, grahove beljakovine, konopljine beljakovine 4%, sladilo (eritritol), chia moka (Salvia hispanica) 4,8%, sredstvo za vzhajanje (kalijev bikarbonat, glukono delta-lakton), mineralna sol (natrijev klorid in kalijev klorid).
Navodila za pripravo: Pečico segrejte na 200 st. C. Vsebino vrečke stresite v skledo in dodajte 300 ml vode. Dobro premešajte in pustite testo stati 5 minut. Testo z mokrimi rokami oblikujte v štruco (ali več manjših štručk). Pecite 60 minut (štruco) oziroma 25 minut (štručke) v pekaču, obloženem s papirjem za peko. Vzemite iz pečice in ohladite. Hranite v papirnati vrečki v hladilniku 4-5 dni (lahko tudi zamrznete).
Nasveti: Rezine kruha lahko popečete. Testu lahko dodate zelišča, olive ali posušene paradižnike. Lahko naredite sladko verzijo, tako da masi dodate eno izmed Sukrin sladil ter suho sadje in cimet.
Izdelek hranimo v suhem prostoru na sobni temperaturi.
Uporabno najmanj do konca datuma, označenega na spodnjem delu embalaže.