Rastlinski prah za barvanje las KOSTANJEVO RDEČA 100g Radico

Rastlinski prah za barvanje las KOSTANJEVO RDEČA 100g Radico

Naravna barva za lase Radico KOSTANJEVO RDEČA, eko, 100 g
Pinterest
Šifra:
7126
Cena z DDV:
10,95 €
Zaloga
Ni na zalogi
Obvesti me ko bo izdelek na zalogi:

Radico Colour me Organic – odtenek KOSTANJEVO RDEČA je 100 % naraven in ekološki rastlinski prah za barvanje las.

 

✓ Varna in zdrava ekološka barva za lase s certifikatom ECOCERT
✓ Ne odpira lasne povrhnjice, zato ne poškoduje las
✓ Izključno iz ekološko pridelanih ajurvedskih rastlin, brez kakršnihkoli kemikalij
✓ Odlično prekrije tudi sive lase
✓ Idealna rešitev za vse, ki imajo občutljivo kožo ali so nagnjeni k alergijskim reakcijam

100 % naravno | 100 % ekološko | 100 % vegansko | 0 % kemikalij

 

Opis

 

Naravna barva za lase Radico - odtenek KOSTANJEVO RDEČA (Auburn Red) je 100 % naraven in ekološki rastlinski prah za barvanje las.

 

Vsebina: vrečka s 100 g rastlinskega prahu, navodila za uporabo in pripomočki za barvanje

Sestavine (INCI): Lawsonia Inermis (Henna Leaf Powder), Indigofera Tinctoria (Indigo Leaf Powder), Phyllanthus Emblica (Amla Fruit Powder), Eclipta Prostrata (Bhringraj Leaf Powder), Hibiscus Rosa Sinensis (Hibiscus Flower Powder), Trigonella Foenum Graecum (Methi Seed Powder).

 

Kako začeti z uporabo naravnih barv za lase Radico?

 

1. IZBERITE PRAVI ODTENEK


Izberite odtenek, ki je čim bližji vaši naravni barvi las ali temnejši oziroma tak, da je očitno, da lahko prevladuje nad vašo barvo las. Z naravnimi barvami ne moremo posvetliti las. Svetel odtenek ne bo viden na laseh, ki so v osnovi temnejši od izbranega odtenka. Mešanje dveh različnih odtenkov je včasih lahko odlična rešitev.

 

2. UPOŠTEVAJTE NAVODILA ZA UPORABO


Ustrezno količino rastlinskega prahu zmešamo z vodo, segreto med 60 in 70 °C. Pripravljeno zmes nanesemo na lase in pustimo na laseh najmanj uro do uro in pol. Za dosego optimalnega rezultata pustimo barvo učinkovati 3 ure. Preberite še podrobno razlago postopka barvanja.

 

4. PREBERITE DODATNE NASVETE IN TRIKE


Na podlagi lastnih izkušenj in izkušenj naših strank delimo z vami dodatne nasvete in trike, ki vam bodo pomagali do odličnih rezultatov. Pripravili smo tudi seznam pogostih vprašanj in odgovorov.

 

Zakaj uporabljati naravne barve za lase Radico?

 

Vse, kar nanesemo na lasišče, kjer je koža izredno tanka, se v manj kot minuti absorbira v naš krvni obtok!

Popolnoma naraven in ekološki rastlinski prah za barvanje las COLOUR ME ORGANIC je proizveden izključno iz indijskih rastlin, ki se jih uporablja tudi v ajurvedi. Vse te rastline, ki jih Radico uporabi za izdelavo naravnih barv, so pridelane z ekološkim poljedelstvom, kar je ključnega pomena. Le kadar so naravni izdelki tudi ekološki, lahko trdimo, da so popolnoma varni za naše zdravje.

Naravne barve za lase Radico so:
✓ Brez PPD (p-fenilendiamin), brez PAP (4-aminofenol)
✓ Brez amoniaka, brez resorcinola, brez peroksida
✓ Brez parabenov
✓ Brez težkih kovin
✓ Izključno ajurvedske indijske rastline
✓ Vse pridelane ekološko

 

Vsi izdelki Radico so ekološki in imajo certifikate ECOCERT, USDA ORGANIC in India Organic.

 

Barve za lase COLOUR ME ORGANIC so prve na svetu prejele certifikat ECOCERT, ki velja za najstrožji certifikat v segmentu ekološke kozmetike.

 

Certifikat ECOCERT podeljuje vodilna mednarodna inštitucija z najstrožnjimi standardi. Certifikat podeli samo tistim ekološkim izdelkom, ki izpolnjujejo vse predpisane pogoje in ustrezajo njihovim kriterijem. Pri tem velja izpostaviti, da je francoska organizacija ECOCERT neodvisna inštitucija. Ta mednarodna organizacija je bila prva, ki je v segmentu ekoloških izdelkov težila k vzpostavitvi strožjih standardov.

 

Komu so namenjene naravne barve za lase Radico?

 

Barve za lase Radico so odlična izbira za vse, ki si želijo poudariti svojo naravno lepoto na naraven način.

So najboljše odkritje za vse, ki imajo občutljivo kožo ali so nagnjeni k alergijskim reakcijam. Odlične so tudi pri prekrivanju sivih las, zelo pomembno pa je, da jih pravilno uporabimo.

 

Barvila in nega iz ajurvedskih rastlin

 

Barve za lase Radico so popolnoma naravne, zato so v obliki prahu. Pridelajo jih iz ajurvedskih rastlin, ki jih v Indiji pridelujejo z ekološkim poljedelstvom, posušijo in zmeljejo v prah.

 

Vse rastline, ki so sestavine izdelkov Radico, so ročno obrane, pridelane brez uporabe pesticidov, umetnih gnojil, blata iz čistilnih naprav ali gensko spremenjenih organizmov. Tudi niso obsevane z ionizirajočim sevanjem. Izdelki ne vsebujejo nobenih kemikalij, dodatkov ali težkih kovin.  Rastlinski prah za barvanje las blagovne znamke Radico vsebuje izključno zmlete posušene dele rastlin - liste, cvetove, semena, korenine ali plodove.

 

Odtenki naravnih barv za lase Radico vsebujejo mešanice ajurvedskih rastlin:
✓ 5 rastlin, ki izločajo barvilo: Indigo (Indigofera Tinctoria), Kana (Lawsonia Inermis), Sena (Cassia Obovata), Manjistha (Rubia Cordifolia) in Hibiskus (Hibiscus Rosa Sinensis)
✓ 4 rastline, ki blagodejno delujejo na lase in lasišče: Amla (Emblica Officinalis), Brahmi (Bacopa Monnieri), Bhringraj (Eclipta Alba/Prostrata) in Methi (Trigonella Foenum Graecum)

 

Naravne barve za lase Radico tako lase pobarvajo in obenem tudi negujejo. Poleg rastlin, ki izločajo vsaka svoje barvilo (in ustvarijo čudovit barvni odtenek ), namreč vsebujejo še druge rastline, ki odebelijo lase, krepijo lasne korenine, preprečujejo izpadanje las, draženje lasišča, nastanek prhljaja, utrjujejo barvo in skrbijo, da je v laseh dovolj vlage.

 

 • INDIGO svojim črnomodrim barvilom obarva lase, poleg tega pa ima tudi antiseptične lastnosti.
 • KANA izloči oranžnordeče barvilo in je adstringent. Obarva lase in jim daje lesk. Odebeli lasno steblo, preprečuje nastanek prhljaja na lasišču in ima hladilni učinek.
 • SENA, znana tudi kot brezbarvna kana, daje zlatorumenkasto barvilo, ki nežno pobarva le svetle lase, na temnih pa deluje nevtralno in poskrbi za mehkobo in lesk las. S svojim protiglivičnim in antibaktrijskim delovanjem blagodejno vpliva tudi na lasišče.
 • MANJISTHA preprečuje izpadanje las, prhljaj in druge težave z lasiščem. Vsebuje bordo rdeč pigment, zato lahko z njo ojačamo intenzivnost rdečega odtenka, ki ga dobimo z barvanjem s kano.
 • HIBISKUS ima odličen hladilni učinek, preprečuje prhljaj in lasem daje lesk. Za kreiranje rdečkastih odtenkov ga uporabljamo v kombinaciji s kano in/ali manjistho.
 • AMLA je močan antioksidant. Poleg tega deluje tudi antibakterijsko, zato pomaga pri težavah z lasiščem. Lasem daje lesk, krepi lasne korenine, pospešuje rast las, preprečuje njihovo izpadanje in prezgodnje sivenje.
  ​Ker vsebuje veliko taninov, lahko pri barvanju las s kano in indigom z amlo poglobimo intenzivnost rjavih odtenkov, ki jih dobimo z mešanjem kane in indiga.
 • BRAHMI je zelišče, znano po tem, da izboljšuje spomin in koncentracijo. S svojimi neverjetnimi koristmi skrbi za vsesplošno zdravje las – deluje kot tonik za lase in normalizira stanje lasišča.
 • BHRINGRAJ spodbuja cirkulacijo krvi in posredno ponovno oživi lasne folikle, kar pomaga preprečiti plešavost.
 • METHI deluje proti prhljaju in prezgodnjemu izpadanju las ter preprečuje sezonsko draženje lasišča. Pomaga tudi pri utrjevanju rastlinske barve za lase.

Sestavine, iz katerih Radico proizvaja svoje izdelke, prihajajo iz indijske Narave. Zares 100 % naravni in ekološki izdelki, brez kakršnihkoli kemikalij!
Radico v svoji proizvodnji ne uporablja nikakršnih živalskih proizvodov (niti stranskih produktov, kot sta npr. med in mleko) ali gensko spremenjenih organizmov.

 

Delovanje naravnih barvil

 

✓ DELUJEJO NA OSNOVI RASTLINSKIH BARVIL OZ. PIGMENTOV


Popolnoma naravne barve za lase COLOUR ME ORGANIC delujejo na osnovi rastlinskih barvil oziroma pigmentov. Med temi je najbolj poznana kana, vendar je to le ena od petih rastlin, ki izloča barvilo (kana daje oranžnordeče barvo) in ena od devetih sestavin, ki jih indijsko podjetje Radico uporablja v proizvodnji vseh 23 različnih barvnih odtenkov.

 

✓ OBDAJO IN ZAŠČITIJO LASNO DEBLO


Rastlinska barvila za razliko od kemičnih barv za lase ne odprejo lasne povrhnjice (kutikule) in zato ne poškodujejo strukture las. Ravno nasprotno – s tem, ko obdajo lasno steblo, lase zaščitijo pred zunanjimi vplivi.

 

✓ UPOŠTEVAJO PODLAGO - BARVO LAS, KI JIH BARVAMO


Medtem ko kemične barve pobarvajo lase enotno in učinkujejo kot »barvna čelada«, naravne barve upoštevajo podlago, torej barvo las, ki jih barvamo, zato las nikoli ne pobarvajo enakomerno, temveč ustvarijo naraven videz pramenov.

 

Postopek barvanja

 

Kratek povzetek navodil za uporabo:
Ustrezno količino rastlinskega prahu zmešamo z vodo, segreto med 60 in 70 °C. Pripravljeno zmes nanesemo na lase in pustimo na laseh najmanj uro do uro in pol. Za dosego optimalnega rezultata pustimo barvo učinkovati 3 ure.

 

Vzemite si čas in navodila pozorno preberite. Ob upoštevanju navodil in nasvetov so rezultati uporabe naravnih barv Radico odlični.

Pri barvanju las s 100 % naravnimi barvami, katerih sestavine so izključno rastline, sicer ne moremo pričakovati tako radikalne spremembe, kot jo dosežemo s kemičnimi barvami za lase. Potrpežljivost in redna uporaba pa nas pripeljeta do vse boljših barvnih rezultatov, pa tudi do zdrave strukture las.

 

1. UMIVANJE LAS

 

Preden se lotimo barvanja las s popolnoma naravnimi barvami za lase COLOUR ME ORGANIC, moramo lase na ta postopek pravilno pripraviti.

 

Ni vseeno, kakšno sredstvo za umivanje las uporabimo neposredno pred barvanjem z naravnimi barvami. Naravna barvila lahko dobro opravijo svoje delo le, če so lasje, na katere nanašamo naravno barvo, zares čisti.

 

Lasje so temeljito očiščeni takrat, kadar na njih ni ostankov nikakršnih oblog, ki rastlinskim barvilom preprečujejo ali celo onemogočijo delovanje.

 

Las ne obtežijo samo sintetični šamponi, pri katerih na seznamu sestavin najdemo silikone, ampak tudi naravni šamponi s takimi sestavinami, ki naravnim barvilom predstavljajo oviro. To so najpogosteje pšenični proteini, razna olja, karitejevo maslo, glina (kaolin) - naravne in zdravju povsem prijazne sestavine, ki pa z naravnimi barvili niso v najbolj prijateljski navezi.

 

Predstavljajmo si, da naoljeno kožo poškropimo z vodo. Kot vemo, se bodo kapljice obnašale drugače, kot če na rokah ne bi imeli te plasti maščobe. Podobno je z lasmi. Obloge, ki jih na laseh pušča večina sredstev za umivanje las in jih med umivanjem pod blazinicami prstov občutimo kot zelo gladek, »spolzek« las, bodo tam ostale tudi po zaključenem umivanju las. Gre za zelo tanke plasti oblog, ki so agresivnim kemičnim barvam za lase povsem nemoteče; tega pa ne moremo trditi za nežna rastlinska barvila, saj za to, da lahko opravijo svojo nalogo, potrebujejo prosto pot do lasnega stebla.

 

Potemtakem lahko razumemo, zakaj tudi ni dobro, da med umivanjem las in barvanjem las mine ena noč - lasje ne bodo več čisti, ker se v tem času iz lojnic že izloči maščoba (sebum), ki počasi potuje vzdolž lasnega stebla in masti las. Če se s sveže umitimi lasmi odpravimo na sprehod, pa bomo na lase »ulovili« umazanijo iz zraka. Zato se držimo pravila, da si lase umijemo neposredno pred barvanjem las. Umivanje las zaključimo s curkom hladne vode, kar je dobrodošlo predvsem pri ljudeh, ki so nagnjeni k hitremu mastenju las.

 

Za umivanje las neposredno pred barvanjem priporočamo rastlinski prah RITHA, ker z las temeljito odstrani maščobo in umazanijo, pri tem pa na laseh ne pušča oblog - ne obteži las. Če uporabimo katerokoli drugo sredstvo za umivanje las (sintetično ali naravno; v tekoči ali v trdni obliki), ki vsebuje sestavine, ki las obtežijo, pa si pred barvanjem las pripravimo preliv, s katerim te obloge uspešno odstranimo. Toplo vodo in jabolčni kis zmešamo v razmerju 1:1 in z mešanico prelijemo lase tako, da doseže vsa mesta kot šampon, Pustimo učinkovati 15 do 20 minut, nato izperemo. Tako bodo lasje pripravljeni na barvanje z naravnimi barvili.

 

Lak za lase in ostala podobna sredstva za oblikovanje las so največji sovražnik naravnih barv za lase. Večina vsebuje v vodi netopne silikone (op.: sintetični šamponi vsebujejo v vodi topne silikone). Silikoni, ki v vodi niso topni, lahko kljub umivanju las na laseh ostanejo tudi do šest mesecev. Na popolnoma naraven način jih z las odstranimo z zgoraj omenjeno mešanico. RITHA odstrani z las silikone, ki so v vodi topni, najtrdovratnejših silikonov, ki so v sredstvih za oblikovanje las, pa ne.

 

ČAS DELOVANJA

 

Narava potrebuje čas, da opravi svoje delo. Ne skrajšujmo ga po nepotrebnem, saj čas učinkovanja pomembno vpliva na rezultat.

Optimalen čas delovanja je 3 ure, minimalen pa 90 minut. Po več kot treh urah rezultat ne bo opazno boljši, po manj kot 90 minutah pa je lahko opazno slabši. V času delovanja morajo biti lasje in lasišče na toplem. Če uporabimo toplo kapo, nam toplote ni treba še dodatno dovajati s sušilcem za lase.

 

 IZPIRANJE BARVE Z LAS

 

Po koncu učinkovanja lase temeljito umijemo pod tekočo vodo. Ali po tem, ko barvo izperemo z las, uporabimo šampon ali ne, se odločimo glede na svojo izkušnjo.

 

Če imamo po barvanju mehke in sijoče lase (to lahko ocenimo šele po tem, ko so lasje že osušeni, zato je prva izkušnja pomembna), sredstva za umivanje las ne uporabimo. Če imamo po barvanju puste lase, brez leska, pa šampon uporabimo in če je nujno, tudi balzam.

 

Uporaba oziroma neuporaba šampona oziroma sredstva za umivanje las po barvanju vpliva na razvoj barve v naslednjih štirih do petih dneh. Če las v tem času z ničemer ne obtežimo, se bo barva lažje razvijala na laseh.

 

Čez noč se bo iz lojnic izločala maščoba in s tem tudi odvečna barva, zato v primeru, da umivanje las s šamponom takoj po barvanju ni nujno (to presodi vsak posameznik sam), s tem tudi s tega vidika raje počakamo še kakšen dan.

 

Nasveti in triki za uporabo naravnih barv za lase Radico

 

IZBIRA PRAVEGA ODTENKA JE KLJUČNA

 

Ko med naravnimi barvami izbiramo odtenek zase, moramo izbrati takega, ki je čimbližji naši naravni barvi las ali temnejši. Če je očitno, da je izbrana barva sorodna naši barvi las ali pa, da lahko prevladuje nad našo barvo las, potem je izbira prava. S 100 % naravno barvo za lase ne moremo posvetliti temnejših las. Z naravnimi barvami za lase temnolasa oseba ne more postati svetlolasa.

 

Če so naši lasje temnejši od izbranega odtenka, ne moremo doseči takega rezultata, kot ga vidimo na modelu ali na barvni karti s prameni las, saj popolnoma naravna barva vedno »upošteva« podlago – torej barvo las, na katero nanašamo izbrani barvni odtenek.

 

Ker se sami pogosto vidimo drugače, kot nas vidijo drugi, je za mnenje glede odtenka smiselno vprašati še koga od naših bližnjih.

 

Če si na prodajnem mestu poleg fotografij modelov ogledamo tudi barvno karto s prameni las, bomo barvo posameznega odtenka realneje videli tako, da pod prvih nekaj laskov iz izbranega pramena las podložimo bel listič.

 

Izbrani odtenek uporabimo vsaj dvakrat (bolje trikrat), preden presodimo, ali je bila izbira prava. Če primerjamo rezultat po prvem in drugem barvanju (pa tudi po drugem in tretjem), je razlika lahko zelo očitna, še posebej takrat, kadar barvamo sive ali bele lase.

 

UPORABA NA SIVIH ALI BELIH LASEH

 

Naravna barvila prekrijejo sive oziroma bele lase, vendar moramo na samem začetku barvanje ponoviti v relativno kratkem času. Med prvim in drugim barvanjem naj ne mine več 10 do 14 dni.

 

Naravne barve nam bele lase, ki so brez pigmenta, obarvajo drugače kot sive lase, ki še imajo nekaj svojega naravnega barvila, in tudi drugače kot tiste lase, ki so bili predhodno barvani bodisi s sintetičnimi bodisi z naravnimi barvami. Ne pozabimo, da naravna barvila lasem barvo dodajajo, zato v primeru, ko celotna dolžina las ni enake barve (kar ponavadi ni), tudi las ne bo obarvan enotno. Večini to ustreza, saj z naravnimi barvili ne dosežemo »efekta čelade«, ampak podoben rezultat kot pri pramenih.

 

Če so naši lasje popolnoma beli (povsem brez pigmenta), lahko izberemo poljubni odtenek, razumeti pa moramo, da pri belih laseh pravo barvo z izbranim odtenkom dosežemo šele po tretjem barvanju. V takem primeru je torej rešitev potrpežljivost in ne menjava barvnega odtenka po prvem barvanju.

 

PREHAJANJE MED ODTENKI

 

Če se čez čas določenega odtenka naveličamo, lahko med sorodnimi odtenki prehajamo brez težav. Če je med enim in drugim odtenkom prevelika razlika, je prehod možen le iz svetlejšega odtenka na temnejšega, obratna pot je neprimerljivo daljša - lasje morajo toliko zrasti, da jih odstrižemo. Zato je v primeru, ko se odločamo med dvema odtenkoma, smiselno najprej izbrati svetlejši odtenek, saj bomo s temnejšim kasneje še vedno lahko prekrili svetlejšo barvo, obratno pa to ni mogoče. Novi barvni odtenek utrdimo po nekaj barvanjih z enakim odtenkom.

 

MEŠANJE ODTENKOV

 

Posamezne barvne odtenke lahko med seboj poljubno mešamo. Mešanje dveh različnih odtenkov je lahko odlična rešitev v primeru, ko imamo v lasu več rdečkastega pigmenta, kot je to običajno, ali pa takrat, ko po ogledu modelov in barvne karte ocenimo, da bi nam najbolje ustrezala kombinacija dveh odtenkov. Rdečkast pigment v lasu ublažimo s pepelnatimi odtenki, ki ne vsebujejo kane.

 

Če imamo v lasu več rdečkastega pigmenta, kot je to običajno, izbiramo med pepelnatimi odtenki, ki ne vsebujejo kane (PEPELNATO BLOND, TEMNA PEPELNATO BLOND, NAJTEMNEJŠA PEPELNATO BLOND). Če so ti glede na našo barvo las presvetli, poiščemo odtenek, ki je blizu naši naravni barvi las in ga kombiniramo z omenjenimi odtenki, ki ublažijo rdečkast ton (skupaj zmešamo npr. ZLATO BLOND in PEPELNATO BLOND).

 

Če so naši lasje zelo svetli, le vmes je nekaj sivih, in z najsvetlejšim odtenkom PŠENIČNO BLOND ne dosežemo dovolj opazne razlike, pa bi jo radi, nam kombinacija z nekoliko temnejšim odtenkom lahko pomaga do boljšega rezultata. Zmešamo npr.: 2/3 odtenka PŠENIČNO BLOND in 1/3 odtenka SVETLA PEPELNATO BLOND (oziroma 1/3 odtenka PEPELNATO BLOND, če želimo ohraniti hladen, pepelnati ton; SVETLA PEPELNATO BLOND namreč vsebuje nekaj kane in odtenek naredi toplejši).

 

KATERE PRIPOMOČKE UPORABITI?

 

Posodica, v kateri pripravljamo maso, naj bo dovolj prostorna in visoka, da nam med pripravo rastlinski prah ne bo uhajal čez rob posodice.

Če se bomo redno barvali z naravnimi barvami, si priskrbimo kakovosten čopič z mehkimi in gostimi ščetinami (za enostaven nanos barve) ter z dolgo konico, s katero med barvanjem z lahkoto odkrivamo pramen za pramenom las.

Maso za barvanje las najenostavneje in najhitreje pripravimo z uporabo grelnika vode z nastavljivo temperaturo (priporočamo grelnik vode Camry na ideo.si) in z metlico za stepanje.

 

PRIPRAVA LAS NA BARVANJE

 

Barvo vedno nanašamo na popolnoma čiste, sveže umite lase. Za umivanje las neposredno pred barvanjem z naravnimi barvili priporočamo uporabo sredstva Ritha.

 

Sredstvo za umivanje las, ki ga uporabimo neposredno pred barvanjem, naj ne vsebuje sestavin, ki obtežijo las oziroma na laseh puščajo oblogo (to so silikoni, pšenični proteini, olja, masla, glina (kaolin)). Naravna barvila potrebujejo prosto pot do lasnega stebla. Ovire na tej poti poslabšajo ali celo onemogočijo delovanje naravnih barvil. Če za umivanje las uporabimo sredstva z zgoraj omenjenimi sestavinami, pa lase pred barvanjem očistimo s prelivom iz mešanice tople vode in jabolčnega kisa. Na laseh pustimo delovati 15 do 20 minut.

 

PRIPRAVA MASE

 

Masa je ravno prav mazljiva, če za 30 gramov rastlinskega prahu uporabimo en deciliter vode, segrete med 50 in 70 °C (bolje 60 ali 70 °C, ker se že med mešanjem masa nekoliko ohladi).

 

Maso za barvanje las je najbolje pripraviti v treh delih (za desno polovico lasišča, za levo polovico lasišča in za del zadaj). Na ta način maso ohranjamo toplo, poleg tega pa imamo takó tudi najboljšo kontrolo nad porabo – porabimo točno toliko mase, kolikor jo za naše lase zares potrebujemo in se ne oziramo na priporočeno količino. Količina namreč ni odvisna samo od dolžine las, temveč tudi od debeline in gostote las.

 

MED BARVANJEM

 

Maso še toplo nanesemo na lase v obilnem sloju, tako da so lasje popolnoma prepojeni z barvo.

 

Maso moramo na lase nanašati v bogatem sloju, predvsem na narastek, da so lasje popolnoma prekriti in prepojeni z barvo. Dobro namažemo lok ob lasišču, saj kratki sivi lasje, ki štrlijo ven iz mase, ne bodo pobarvani.

 

V izogib morebitnemu kapljanju mase z lasišča v času učinkovanja si iz papirnate kuhinjske brisačke pripravimo nekaj centimetrov širok trak, ki ga ovijemo okoli glave (ob robu lasišča). Šele zatem lase in lasišče tesno ovijemo s PVC folijo za živila, si nadenemo PVC kapo in čez poveznemo še toplo zimsko kapo.

 

ČAS DELOVANJA

 

Optimalen čas delovanja popolnoma naravne barve za lase je tri ure, svetujemo pa, da pustimo barvo učinkovati vsaj uro in pol. V času delovanja lasem obvezno dovajamo toploto, saj ima to velik vpliv na končni rezultat.

 

Čas optimalnega delovanja lahko skrajšamo, če barvamo v obdobju, ki je za nas najugodnejše. Za ženske v rodni dobi je najprimernejši čas za barvanje las po koncu menstruacije in v obdobju ovulacije, se pravi nekje med 8. in 15. dnem mesečnega cikla, ob rednih menstruacijah na 28 dni. Idealno je, da se ob tem upošteva tudi koledarček za barvanje las. Na vse ostale, tako na ženske kot na moške, pa na to, kako dobro las v določenem obdobju absorbira barvilo, vplivajo luna in astrološka znamenja.

 

REZULTAT: NARAVNA LEPOTA

 

Ko barvo izperemo z las, rezultata ne ocenjujmo prehitro. Ne pozabimo, da se barva razvija na laseh še štiri do pet dni po barvanju. To je najočitneje pri zelo svetlih odtenkih brez kane in pri zelo temnih odtenkih z veliko indiga.

 

BARVANJE NARASTKA

 

Barva za lase COLOUR ME ORGANIC se ob pravilni uporabi ne izpira, zato od takrat naprej, ko dosežemo želeno barvo po celotni dolžini las (običajno je to po tretjem barvanju), redno na tri do štiri tedne barvamo samo še narastek.

 

Na tak način lahko lepo izenačimo barvo narastka z barvo preostale dolžine las. Novi narastek bo seveda vsakič barvan prvič, vendar bo ob rednem barvanju isti del lasu zagotovo pobarvan še drugič in tretjič, saj pri barvanju narastka nikoli ne pobarvamo samo tistega enega centimetra od korenine, kolikor je novega narastka, ampak vedno še nekaj centimetrov nižje, to pa je dovolj, da bo barva na laseh obstala.

 

Količina: 100 g
Poreklo: Indija
Uvoznik in distributer: Katarina Šeme, s.p., Mivka 12A, 1000 Ljubljana

Sorodni izdelki

  Šampon POMARANČA VITAL 200ml Khadi
  Ajurvedski šampon
  Cena z DDV:
  15,88 €
  Sprej za lase čudežni tonik 100ml Khadi
  Ayurvedsko razpršilo za nego in oblikovanje las.
  Cena z DDV:
  17,26 €
  Šampon AMLA VOLUMEN 200ml Khadi
  Ajurvedski šampon
  Cena z DDV:
  15,88 €
  Regenerator KOKOS SHIKAKAI 200ml Khadi
  Ajurvedski regenerator za lase.
  Cena z DDV:
  15,88 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obiskanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za komunikacijo na strani
  Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?
  S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih