Na podlagi uredbe v trenutno veljavni evropski zakonodaji je oglaševanje zdravilnih učinkov živil, kamor sodijo tudi prehranska dopolnila, zelo omejeno. Dodatne informacije o njihovem delovanju poiščite pri terapevtih, v strokovni literaturi in na internetu.

 

Prehransko dopolnilo KlamaUp® kapljice (prej KlaMax) vsebujejo Klamin®, patentirano formulo iz klamatske alge, in korenino alpskega rožnega korena (Rhodiola rosea). V Klaminu® najdemo edinstvene molekule, kot na primer feniletilamin (PEA), ki je naravno prisoten v človeškem telesu, še posebej v naših možganih, v večjih količinah pa nastaja, kadar smo srečni ali zaljubljeni. Zato mu nekateri pravijo tudi »molekula ljubezni«. V manjših količinah se nahaja tudi v nekaterih živilih, njen najbogatejši rastlinski vir pa je zagotovo Klamin®, ki ga z visoko vsebnostjo najdemo v KlamaUp kapljicah. Poleg Klamina, najdemo v kapljicah tudi že tisočletja znano korenino alpskega rožnega korena. Njene sestavine povezujejo z vlogo pri normalnemu delovanju živčnega sistema.

 

Zakaj je izdelek KlamaUp drugačen od ostalih izdelkov z rožnim korenom (Rhodiolo Rhosea)?
Klamin® poveča učinek rhodiole rosea in obratno rhodiola rosea poveča učinek Klamina® – delujeta v sinergiji zato imata hitrejši in večji učinek

 

Uporaba

Rhodiolo Roseo uporabljajo že tisočletja.Njen učinek je bil v tibetanskih dokumentih opisan pred več kot 1000 leti. Stari Rimljani in Grki so rastlino uporabljali proti utrujenosti, Vikingi za povečanje delovne storilnosti, Eskimi in Laponci pa so jo žvečili za povrnitev moči po večdnevnem napornem lovu. Tudi prebivalci Sibirije in Daljnega vzhoda so korenino pogosto uživali, predvsem za povečanje vzdržljivosti.

 

Sestava

50 ml Klamax vsebuje: Rastlinski glicerin, prečiščena voda, Klamin®, ki je izvleček iz klamatskih mikroalg (Aphanizomenon flos aquae), izvleček iz korenine alpskega rožnega korena (3 % rosavina), ekstrakt grenivke (seme/sadež vrst Citrus grandis, Citrus  paradisi MacFayden), konzervans: kalijev sorbat.

 

Hranilna vrednost/vsebnost zelišč v                           100 ml   3ml
Izvleček iz klamatskih mikroalg: Klamin®                     2 g   60 mg
Izvleček iz korenine alpskega rožnega korena             1 g   30 mg
od katerega rosavin                                                  0,03 g   0,90 mg

 

Kakovost

Izdelek KlaMax vsebuje izvlečke najbolj kakovostnih in patentiranih sestavin. Izdelek ne vsebuje glutena.

 

Mnenja strank

Ko grem na daljšo pot – še posebej če je to ponoči, si vzamem s sabo kapljice KlaMax ( ali Klamin), da me ohranjajo budnega in da hitro dobim energijo. Večkrat si jih nakapam pod jezik in deluje!
Markus

 

KlaMax kapljice pa res dvignejo razpoloženje in zbranost. Včasih sem rahlo nejevoljna in utrujena, pa se težko zberem. No, kot skoraj vsaka ženska ob vseh obveznostih, ki jih imamo. Potem pa se spomnim na moje kapljice in 10 minut kasneje sem kot urca. Kar vse se mi da in delam kot po tekočem traku. Hvaležna, da mi jih je kolegica priporočila. In priporočam naprej.

Andreja V.

 

Več informacij

 

NAVODILA ZA UPORABO:


Priporočeni dnevni odmerek: 1 ml, 2 do 3-krat dnevno, pod jezik, počakajte približno 30 sekund, preden pogoltnete.
Odmerjanje: Svetujemo vam, da 1ml raztopite v nekoliko vode ali nakapajte neposredno pod jezik 2–3 krat dnevno. Pred uporabo pretresite.
Opozorilo: Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjujte nedosegljivo otrokom. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Prehransko dopolnilo ni primerno za otroke v starosti pod 5 let. Prehransko dopolnilo ne uživajte, če ste noseči. O tveganju oz nezaželenih učinkih se lahko posvetujete z zdravnikom ali farmacevtom.

 

NAVODILA ZA SHRANJEVANJE:


Hraniti na hladnem in suhem prostoru. Izdelek po odprtju hranite v hladilniku. Izdelek je narejen iz naravnih sestavin, zato je prisotnost usedline običajna in ne pomeni pokvarjenega ali neuporabnega izdelka.