Začimba KORIANDER mleti 40g Sonnentor

Koriander je začimba, ki se ponaša z dolgo zgodovino, saj je omenjen se že v Svetem pismu in vedskih tekstih. Plodovi, ki jim kulinarično pravijo semena, imajo sladkast, topel okus in izrazit priokus po pomarančnih lupinah. Razširjeni sta dve vrsti koriandra: maroška (kazbarah), ki je pogostejša, in indijska (dhania). Razlikujeta se po barvi in obliki plodov. Ti so krhki in jih zlahka zmeljete. V indijski kuhinji je koriander osnova karijev in masal, severnoafriški kuharji začinjajo z njim harise in tabil ter ga dajejo v ras el hanout, v gruzijski kuhinji je sestavina v začimbni mešanici khmeli-suneli, v iranski v avdiehu, v bližnjevzhodnih pa v baharatu. Povsod ga radi dodajajo zelenjavnim jedem, enolončnicam in klobasam. V karibski kulinariki je sestavina masal, v mehiški ga uporabljajo skupaj s kuminom. V francoski kuhinji ga najdemo v zelenjavnih jedeh po grško, v angleški je v mešanici začimb za kolače in biskvite, v nemški ga dodajajo krušnemu testu … Tako v Evropi kot v Severni Ameriki je pogost v kompotih in pitah iz jesenskega sadja ter med začimbami v tekočinah za vlaganje.
Sestavine: mleta koriandrova semena*. *Iz nadzorovane ekološke pridelave; nadzorno mesto: AT-BIO-301. Kmetijstvo Avstrije.
Povprečna hranilna vrednost na 100 g:
energijska vrednost |
1.544 kJ (369 kcal) |
maščobe |
17,8 g |
od tega nasičene maščobe |
0,98 g |
ogljikovi hidrati |
25,9 g |
od tega sladkorji |
24,61 g |
beljakovine |
12,4 g |
sol |
0,09 g |
Neto količina: 40 g
Hranite v suhem in hladnem prostoru.