Prah želatinizirane rdeče mace 30 vrečk Bioandina
Prah želatinizirane rdeče mace je premium prehransko dopolnilo s 100% vsebnostjo prahu želatinizirane korenine rdeče mace iz ekološke pridelave.
Šifra:
7940
Cena z DDV:
18,11 €
Zaloga

Obvesti me ko bo izdelek na zalogi:
Prah želatinizirane rdeče mace:
-
Ob menopavzalnih motnjah,
-
ob močno izraženem PMS,
-
ob težavah z zanositvijo,
-
ob slabem razpoloženju in utrujenosti pri ženskah,
-
za boljši izgled kože in manj nečistoč,
-
za močno in gosto kostnino.
Poleg niza njenih odličnih lastnosti jo dodatno odlikuje izvor ekološke pridelave. To pomeni, da izdelek ne vsebuje umetnih gnojil, pesticidov, lahko topnih mineralnih gnojil, gensko spremenjenih organizmov ter ostalih sintetičnih dodatkov, ki jih po navadi najdemo v krmilih in gnojilih.
Sestavine
Priporočeni dnevni odmerek (5g) |
|
---|---|
Želatinizirana korenina rdeče mace |
100% |
Uporaba
Priporočilo
Želatinizirana maca ima svojstven, karameliziran okus, a še vedno mnogo boljši kot presna maca v prahu. Priporočamo, da jo vmešate v pomarančni sok, limonado ali smuti.
Opozorilo
Ljudje, ki jemljejo zdravila, se morajo pred jemanjem posvetovati z zdravnikom.
O znamki
Maca Bioandina
Premium eko produkt
Maca, proizvajalca Bioandina, ima aktivirane sekundarne metabolite macamide in macaene, značilne in endinstvene zgolj za to rastlino. Macamidi in macaeni so nosilci ključnih lastnosti delovanja te izjemne rastline na človeški organizem. Znanstvene raziskave so pokazale, da se aktivacija glavnih bioaktivnih macamidov zgodi le med biokemično reakcijo. Zanjo je treba najprej koren mace posušiti, nato pa ga pod kontroliranimi pogoji kuhati pod povišanim tlakom. Pravzaprav gre za simulacijo tisočletne tradicionalne metode kuhanja korena mace.
Maca
Maca je odporna, adaptogena rastlina, ki raste na 3.950 metrih nadmorske višine v perujskih Andih. Junin velja za domovino perujskega makaka. Zaradi suhega podnebja in nadmorske višine je maca posebna superhrana. Barva hipokotila mace povzroča tudi razlike njeni v biološki sestavi.
Aktivirana maca
V procesu želatinizacije mace se aktivirajo sekundarni metaboliti (macamidi in macaeni), ki so edinstveni za rastlino maca in odgovorni za večino njenih adaptogenih aktivnosti.
Želatinizacija mace
Želatinizacija mace nikakor ni povezana z želatino oz. z živalskim tkivom. Želatinizacija je termični postopek kuhanja mace, s katerim se škrob spremeni v škrobno pasto. Starodavna ljudstva, kot so Inki, so maco vedno prekuhavali in je niso jedli surove, kar je izboljšalo njeno biološko uporabnost. Ta sodoben postopek posnema tradicionalno pripravo kuhanja mace - želatinizacijo. Glede na to, da ne vsebuje sestavin živalskega izvora, je maca primerna tako za vegetarijance kot vegane.
Želatinizacija omogoča
-
boljšo prehransko vrednost mace
-
boljšo prebavljivost mace
-
uživanje mikrobiološko zdrave mace
-
povečanje koncentracije naravnih posebnih snovi - makamidov, v primerjavi s presno maco
-
simulira tradicionalno metodo s katero so Inki pripravljali maco