Čokoladnica Torras z dolgoletno tradicijo je znana po svojih odličnih čokoladah brez sladkorja, ki so tako primerne tudi za diabetike, obenem pa ne vsebujejo glutena.
Kot sladilo so v čokoladi uporabljena stevija, eritritol in maltitol.
Vrhunski Torrasovi čokoladni mojstri vedno znova odkrivajo nove kombinacije okusnih čokoladic brez sladkorja, katerim so tako dodani različni sadeži, oreščki in začimbe, ki še dodatno popestrijo čokoladne izdelke. https://www.youtube-nocookie.com/watch?v=fqyLO-30DEE&feature=emb_logo
Med njimi je tudi Torras temna čokolada s pomarančo.
Temna čokolada je odličnega kakavovega okusa, je brez dodanega belega sladkorja in tudi brez glutena, zato se z njo lahko posladkajo vsi, ki se izogibajo belemu sladkorju.
Tablica je slajena z eritritolom in stevijo.
Čokoladi je za piko na i dodana osvežilna pomaranča, ki se odlično poda k temni čokoladi.
Sestavine:
Kakavova masa, sladilo: eritritol in steviol glikozidi (0,026%), kakavovo maslo, inulin, razmaščeni kakav v prahu, liofilizirana pomaranča (3%), emulgator: sončnični lecitin, naravne arome (pomaranča in vanilija).
Zaužitje večje količine lahko povzroči laksativni učinek.
Lahko vsebuje sledi mleka in oreščkov.
Vsebuje naravno prisotne sladkorje.
Hranilne vrednosti (na 100 g)
Energijska vrednost 1605 kJ /390 kcal
- Maščobe 36 g (od tega nasičene 22 g)
- Ogljikovi hidrati 33 g (od tega sladkorji 2 g, polioli 29 g)
- Prehranske vlaknine 18 g
- Beljakovine 6 g
- Sol 0,2 g