Podroben opis
Ste na nizkohidratni (low-carb) dieti, ne uživate glutena oziroma se želite zdravo prehranjevati?
Potem vam bo zagotovo všeč Sukrin Fiber Bread Mix mešanica za pripravo low-carb kruha brez glutena, mleka in kvasa. Ena rezina (40 g) ima 65 kcal, le 1 g ogljikovih hidratov in kar 8,5 g prehranskih vlaknin. To je 28 % manj kJ/kcal, 94 % manj ogljikovih hidratov in štirikrat več prehranskih vlaknin kot v običajnem polnozrnatem pšeničnem kruhu.
- le 1 g ogljikovih hidratov na rezino
- brez pšenice, glutena, kvasa, mleka in soje
- 21 % prehranskih vlaknin
- enostavna priprava, samo premešate z vodo
- odličen okus in mehka struktura
Sestavine: seme indijskega trpotca (psilium), sončnično seme, sezam, bučno seme, laneno seme, vlaknine iz sladkorne pese, cikorije in graha, Fiberfin (odporni škrob iz koruze), jajca v prahu, grahove beljakovine, sladilo (eritritol), mineralna sol (natrijev klorid, kalijev klorid), sredstvo za vzhajanje (bikarbonat, dinatrijev fosfat). Vsebnost alergenov: sezam, jajca.
Priprava:
Priprava kruha je enostavna. Mešanico vsujete v posodo, dodate vodo, počakate pet minut, testo z mokrimi rokami oblikujete štruco (ali več štručk) in spečete. Kruh ostane svež več dni, prav tako ga lahko zamrznete ali popečete v toasterju.
Nasveti: Rezine kruha lahko popečete. Testu lahko dodate zelišča, olive ali posušene paradižnike. Lahko naredite sladko verzijo, tako da masi dodate eno izmed Sukrin sladil ter suho sadje in cimet.
Pomembno je uživanje raznolike in uravnotežene prehrane ter zdrav način življenja. Koristni učinki sestavin v izdelku se lahko izrazijo le, če je njihovo uživanje del zdravega življenjskega sloga.
DEKLARACIJA
SUKRIN FIBER BREAD MIX mešanica za kruh s sončničnimi in bučnimi semeni brez glutena. S sladilom.
Neto količina: 250 g; za ca. 530 g kruha
Sukrin kruh s sončničnimi in bučnimi semeni je med nizkohidratnimi kruhi edinstven. Je odličnega okusa in mehke teksture, ena rezina (40 g) pa ima le 1 g ogljikovih hidratov. Mešanica ne vsebuje pšenice, glutena, sladkorja, kvasa, mleka in soje.
Hranilna vrednost (100 g pripravljenega kruha): energijska vrednost 681 kJ/163 kcal, maščobe 8,4 g (od tega nasičene maščobe 1,4 g), ogljikovi hidrati 2,5 g (od tega sladkorji 0 g), prehranske vlaknine 21,2 g, beljakovine 8,7 g, sol 1 g.
Sestavine: seme indijskega trpotca (psilium), sončnično seme, SEZAM, bučno seme, laneno seme, vlaknine iz sladkorne pese, cikorije in graha, Fiberfin (odporni škrob iz koruze), JAJCA v prahu, grahove beljakovine, sladilo (eritritol), mineralna sol (natrijev klorid, kalijev klorid), sredstvo za vzhajanje (bikarbonat, dinatrijev fosfat).
Navodila za pripravo: Pečico segrejte na 175 st. C. Vsebino vrečke stresite v skledo in dodajte 300 ml vode. Dobro premešajte in pustite testo stati 5 minut. Testo z mokrimi rokami oblikujte v štruco (ali več manjših štručk) v pekaču, obloženem s papirjem za peko. Pecite 60-70 minut (štruco) oziroma 25-30 minut (štručke). Vzemite iz pečice in ohladite. Kruh hranite v papirnati vrečki v hladilniku 4-5 dni (lahko ga tudi zamrznete).
Nasveti: Rezine kruha lahko popečete. Testu lahko dodate zelišča, olive ali posušene paradižnike. Lahko naredite sladko verzijo, tako da masi dodate eno izmed Sukrin sladil ter suho sadje in cimet.
Izdelek hranimo v suhem prostoru na sobni temperaturi.
Uporabno najmanj do konca datuma, označenega na spodnjem delu embalaže.