SUKRIN EKO RAZMAŠČENA FINO MLETA KOKOSOVA MOKA BREZ GLUTENA iz posušenih, razmaščenih in fino mletih filipinskih kokosov (Fair Trade).

 

  • naravno brez glutena
  • malo ogljikovih hidratov
  • visoka vsebnost prehranskih vlaknin
  • zdrava alternativa pšenični moki in navadni kokosovi moki pri kuhi in peki

 

Zdrava alternativa pšenični moki

 

EKO razmaščena kokosova moka je odlična alternativa za vse, ki ne uživajo pšenične ali druge žitne moke.

 

Sukrin kokosova moka ima manj maščobe kot navadna kokosova moka in je vsestransko uporabna pri pripravi zdravih sladic, na primer pri peki palačink, biskvitov in piškotov, pogosto pa se jo uporablja tudi za pripravo domačih beljakovinskih ploščic in peciv.

 

Navadno moko lahko zamenjate za najmanj 25 %, pri nekaterih receptih pa vse do 100 %.

 

Sukrin EKO razmaščena kokosova moka vsebuje kar 50 % prehranskih vlaknin, zato vpije več tekočine kot navadna moka.

 

Pri zamenjavi navadne moke s kokosovo morate uporabiti okoli 40% manj kokosove moke ali pa povečati količino tekočine.

Pri peki s kokosovo moko se priporoča dodati več jajc (na vsakih 30 g moke dodajte eno jajce).

 

Sukrin EKO razmaščena kokosova moka se odlično obnese za pripravo domačih beljakovinskih peciv in low-carb peciv, saj se zelo dobro kombinira z beljakovinskimi praški, poleg tega je naravno nekoliko sladkega okusa.

 

Prednosti EKO razmaščene kokosove moke

 

Sukrin kokosova moka je naravno brez glutena.

Narejena je iz posušenega mesa ekolološko pridelanih kokosov, razmaščena in fino zmleta.

Ima veliko prehranskih vlaknin in beljakovin ter je odličen dodatek jedem.

Bogata je z manganom in lavrinsko maščobno kislino, ki je pomembna za imunski sistem in kožo.

 

UPORABA:

 

Kokosovo moko lahko v večini primerov uporabite namesto pšenične moke, a zaradi odsotnosti glutena se v primerjavi s pšenično moko obnaša nekoliko drugače.

Zavoljo glutena testo lahko vzhaja, poleg tega gluten deluje kot vezivo.

 

Pri peki s kvasom lahko s kokosovo moko nadomestite ca. 25 % pšenične moke, poleg tega morate povečati tekočino za 5-10 %.

 

Pri peki brez kvasa lahko pšenično moko v večini primerov nadomestite s kokosovo, vendar morate ustrezno prilagoditi recept (količino tekočine, dodajanje sestavin, ki preprečijo trganje testa, kot je na primer indijski trpotec ipd.).

 

Hranilna vrednost

 

  • Vrednosti so podane na 100 g
  • Energijska vrednost 1481.00 kJ 354.00 kcal
  • Maščobe 14.00 g  
  • » od tega nasičene maščobe 13.00 g  
  • Ogljikovi hidrati 18.00 g  
  • » od tega sladkorji 18.00 g  
  • Prehranske vlaknine 40.00 g  
  • Beljakovine 19.0 g  
  • Sol 0.0 g

Sorodni izdelki

    Začimba kumina cela 60g Sonnentor
    Ne glejte tako čemerno! Ta aromatična osnova slovenske kuhinje zagotavlja prijetno blaženost v želodcu. Babičin ne tako skrivnostni trik!
    Cena z DDV:
    2,89 €
    Bio Peteršilj, 15g, Sonnentor
    Peteršilj (Petroselinum crispum) je zelnata dvoletnica, ki izvira iz južne Evrope in vzhodnega Sredozemlja, zdaj pa jo gojijo v zmerno toplih predelih po vsem svetu. Za večino evropskih kuhinj je verjetno edino nepogrešljivo zelišče.
    Cena z DDV:
    2,89 €
    Piškotki za analitiko
    Ti se uporabljajo za beleženje analitike obiskanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
    Piškotki za družabna omrežja
    Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
    Piškotki za komunikacijo na strani
    Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
    Piškotki za oglaševanje
    So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
    Kaj so piškotki?
    S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih