SUKRIN EKO RAZMAŠČENA FINO MLETA KOKOSOVA MOKA BREZ GLUTENA iz posušenih, razmaščenih in fino mletih filipinskih kokosov (Fair Trade).
- naravno brez glutena
- malo ogljikovih hidratov
- visoka vsebnost prehranskih vlaknin
- zdrava alternativa pšenični moki in navadni kokosovi moki pri kuhi in peki
Zdrava alternativa pšenični moki
EKO razmaščena kokosova moka je odlična alternativa za vse, ki ne uživajo pšenične ali druge žitne moke.
Sukrin kokosova moka ima manj maščobe kot navadna kokosova moka in je vsestransko uporabna pri pripravi zdravih sladic, na primer pri peki palačink, biskvitov in piškotov, pogosto pa se jo uporablja tudi za pripravo domačih beljakovinskih ploščic in peciv.
Navadno moko lahko zamenjate za najmanj 25 %, pri nekaterih receptih pa vse do 100 %.
Sukrin EKO razmaščena kokosova moka vsebuje kar 50 % prehranskih vlaknin, zato vpije več tekočine kot navadna moka.
Pri zamenjavi navadne moke s kokosovo morate uporabiti okoli 40% manj kokosove moke ali pa povečati količino tekočine.
Pri peki s kokosovo moko se priporoča dodati več jajc (na vsakih 30 g moke dodajte eno jajce).
Sukrin EKO razmaščena kokosova moka se odlično obnese za pripravo domačih beljakovinskih peciv in low-carb peciv, saj se zelo dobro kombinira z beljakovinskimi praški, poleg tega je naravno nekoliko sladkega okusa.
Prednosti EKO razmaščene kokosove moke
Sukrin kokosova moka je naravno brez glutena.
Narejena je iz posušenega mesa ekolološko pridelanih kokosov, razmaščena in fino zmleta.
Ima veliko prehranskih vlaknin in beljakovin ter je odličen dodatek jedem.
Bogata je z manganom in lavrinsko maščobno kislino, ki je pomembna za imunski sistem in kožo.
UPORABA:
Kokosovo moko lahko v večini primerov uporabite namesto pšenične moke, a zaradi odsotnosti glutena se v primerjavi s pšenično moko obnaša nekoliko drugače.
Zavoljo glutena testo lahko vzhaja, poleg tega gluten deluje kot vezivo.
Pri peki s kvasom lahko s kokosovo moko nadomestite ca. 25 % pšenične moke, poleg tega morate povečati tekočino za 5-10 %.
Pri peki brez kvasa lahko pšenično moko v večini primerov nadomestite s kokosovo, vendar morate ustrezno prilagoditi recept (količino tekočine, dodajanje sestavin, ki preprečijo trganje testa, kot je na primer indijski trpotec ipd.).
Hranilna vrednost
- Vrednosti so podane na 100 g
-
Energijska vrednost 1481.00 kJ 354.00 kcal -
Maščobe 14.00 g -
» od tega nasičene maščobe 13.00 g -
Ogljikovi hidrati 18.00 g -
» od tega sladkorji 18.00 g -
Prehranske vlaknine 40.00 g -
Beljakovine 19.0 g -
Sol 0.0 g