Podroben opis
Sukrin EKO razmaščena mandljeva moka je narejena iz hladno stisnjenih surovih španskih mandljev.
Ekološko živilo, kmetijstvo EU. Šifra kontrolne službe proizvajalca: DK-OKO-100. EKO distribucijo kontrolira: SI-EKO-002.
DOSTOP DO EKOLOŠKEGA CERTIFIKATA
- naravno brez glutena
- nizka vsebnost ogljikovih hidratov
- visoka vsebnost beljakovin, prehranskih vlaknin, vitaminov, mineralov in antioksidantov
- zdrava alternativa pšenični moki in navadnim mletim mandljem pri kuhi in peki
EKO razmaščena mandljeva moka je odlična alternativa za vse, ki ne uživajo pšenične ali druge žitne moke. Sukrin mandljeva moka ima 80 % manj maščobe kot navadni mleti mandlji in ima zato boljše lastnosti za peko.
Razmaščena mandljeva moka je uporabna pri kuhi in peki, ko se želite izogniti mokam iz žit, na primer za peko kruha, peciv, piškotov ali kot dodatek presnim jedem.
UPORABA
Mandljevo moko lahko v večini primerov uporabite namesto pšenične moke, a se v primerjavi s pšenično moko zaradi odsotnosti glutena obnaša nekoliko drugače. Zavoljo glutena testo iz pšenične moke lahko vzhaja, poleg tega gluten deluje kot vezivo.
Pri peki s kvasom lahko z mandljevo moko nadomestite 10-20 % pšenične moke, poleg tega morate povečati tekočino za 5-10 %.
Pri peki brez kvasa lahko pšenično moko v večini primerov nadomestite z mandljevo, vendar morate ustrezno prilagoditi recept (količino tekočine, dodajanje sestavin, ki preprečijo trganje testa, kot je na primer indijski trpotec ipd.)