Opis:
SUKRIN – ZDRAVA IN NARAVNA ALTERNATIVA SLADKORJU
Želite v svoji prehrani znižati vnos sladkorja in se izogniti umetnim sladilom? Sladilo Sukrin je odlična alternativa.
- odlično se obnese pri kuhi in peki
- je naravnega izvora
- po videzu in okusu zelo spominja na sladkor
- je brez energijske vrednosti
- moč slajenja - sladkor : Sukrin = 1 : 1,5
Sladilo brez ogljikovih hidratov in energijske vrednosti
Sukrin je naravno sladilo brez energijske vrednosti, izdelano z naravnim procesom fermentacije glukoze. Ne vsebuje ogljikovih hidratov, ki bi se v telesu izkoristili, zato je odlično sladilo za vse, ki se izogibajo sladkorju oziroma uživajo nizkohidratno (t. i. low carb) prehrano.
100% varno in naravno
Številni posamezniki, ki se izogibajo sladkorju, ne želijo uživati umetnih sladil. Sukrin je naravno sladilo brez aditivov, izdelano iz sladkornega alkohola (poliola) eritritola. Eritritol se v naravi nahaja v hruškah, melonah in gobah.
Primerjava energijske vrednosti Sukrina in ostalih sladil/sladkorjev:
Doziranje:
Sladilo Sukrin je malenkost manj sladko kot sladkor (dosega ca. 70% sladkosti sladkorja), zato ga uporabite v malenkost večji količini oziroma po okusu.
Uporaba:
Sukrin lahko uporabite kot zamenjavo navadnega kristalnega sladkorja, na primer za sadje, žitarice, kaše, kavo, čaj in smutije. Obstojen je na visoke temperature in je zato primeren za kuhanje in peko. Upoštevajte, da ne sme preseči 20 % vseh sestavin. Pri peki s kvasom morate testu dodati 1 žličko sladkorja ali medu, s čimer spodbudite vzhajanje.
Opozorilo: prekomerno uživanje lahko povzroča laksativne učinke.